Vepřové kotlety po italsku
Suroviny
- 20 g Bazalka
- 100 g Mozzarella
- 50 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 158.9 mg
- Draslík 500.4 mg
- Vláknina 1275 mg
- Vitamín A 1275 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.
-
2
Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.
-
3
Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.
-
4
Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.