Zapékaná svíčková s cibulí
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Bešamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 689.9 mg
- Vláknina 3587.2 mg
- Vitamín A 3587.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme kolečka cibule, necháme je zesklovatět a mírně je osolíme.
-
2
Maso urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí a přelijeme bešamelem rozmíchaným s paprikou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. V troubě pokrm dozlatova zapečeme.