Zapékaná svíčková s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 689.9 mg
  • Vláknina 3587.2 mg
  • Vitamín A 3587.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme kolečka cibule, necháme je zesklovatět a mírně je osolíme.

  • 2

    Maso urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí a přelijeme bešamelem rozmíchaným s paprikou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. V troubě pokrm dozlatova zapečeme.

Komentáře k receptu