Kapr s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 30 g Cibule
- 30 g Petržel kořen
- 50 g Ořechy vlašské
- 800 g Kapr obecný
- 30 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 5 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 137.4 mg
- Draslík 800.8 mg
- Vláknina 3152 mg
- Vitamín A 3152 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce očištěného kapra a nakrájenou zeleninu dusíme v osolené vodě. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, očistíme od zeleniny a upravíme na talíře.
-
2
Připravíme omáčku rozmixováním nastrouhaných ořechů a utřeného česneku se všemi ostatními přísadami. Nalijeme ji na porce kapra.
-
3
Pokrm podáváme studený.