Džuveč s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 23 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 734.5 mg
- Vláknina 12462.8 mg
- Vitamín A 12462.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.
-
2
Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
-
3
Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.
-
4
Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.