Karí z růžičkové kapusty
Suroviny
- 400 g Brambory
- 400 g Cibule
- 600 g Kapusta růžičková
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 0.75 šálek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 40 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 668.2 mg
- Vláknina 17767.6 mg
- Vitamín A 17767.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.
-
3
Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.