Karí z růžičkové kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Cibule
  • 600 g Kapusta růžičková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.75 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 668.2 mg
  • Vláknina 17767.6 mg
  • Vitamín A 17767.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.

  • 3

    Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu