Chřest smažený v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Kečup
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Chřest bílý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 209.7 mg
  • Draslík 725.2 mg
  • Vláknina 14105 mg
  • Vitamín A 14105 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej okapat na sítě.

  • 2

    Z nastrouhaného sýru, části mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli připravíme těstíčko.

  • 3

    Chřest rozvážeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme jej v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Smažený chřest podáváme horký s kečupem.

Komentáře k receptu