Červená řepa na polský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 13 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 1398.2 mg
- Vláknina 22891.5 mg
- Vitamín A 22891.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme ji okapat, nakrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.
-
2
Na polovině dávky másla osmažíme strouhanku.
-
3
Červenou řepu posypeme nasekanými vařenými vejci, nasekanou petrželkou a těsně před podáváním přelijeme pokrm máslem se strouhankou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.