Kořeněné zeleninové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelenina kořenová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.44 dl Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6.2 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 7175.8 mg
  • Vitamín A 7175.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme připravenou zeleninu, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Do prochladlé zeleniny vmícháme vejce rozšlehaná s moukou a přidáme karí koření, sůl a pepř.

  • 4

    Těsto vkládáme lžící do rozehřátého oleje a usmažíme lívanečky.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a kečupem nebo tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu