Dršťky po lyonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 340 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Dršťky vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 ks Hřebíček
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.09 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 330.3 mg
  • Draslík 191.3 mg
  • Vláknina 7691.3 mg
  • Vitamín A 7691.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.

  • 2

    Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.

  • 3

    Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme velmi horké.

Komentáře k receptu