Dršťky po lyonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 193 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 330.3 mg
- Draslík 191.3 mg
- Vláknina 7691.3 mg
- Vitamín A 7691.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.
-
2
Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.
-
3
Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme velmi horké.