Rajčatová omáčka k rybám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 93 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6.9 mg
- Draslík 351.8 mg
- Vláknina 5614 mg
- Vitamín A 5614 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev, petržel a cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v kastrole na oleji. Zaprášíme moukou, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Zmírníme plamen, chvíli povaříme a odstavíme.
-
2
Nakonec do omáčky přimícháme kousek másla a po jeho rozpuštění omáčku prolisujeme a dosolíme.