Skopová žebírka Ararat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Skopový hřbet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 426 mg
  • Vláknina 5742.8 mg
  • Vitamín A 5742.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého skopového hřbetu nakrájíme 4 žebírka, osolíme je a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a přendáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Do pánve s olejem po opékání přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na čtvrtky nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Směsí přelijeme žebírka a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu