Bílé zelí s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 397.7 mg
  • Vláknina 9349.8 mg
  • Vitamín A 9349.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata na malé kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Na cibuli vložíme připravená rajčata a po krátkém osmahnutí přidáme zelí. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, zakapeme octem a dusíme doměkka. Hotové zelí podle chuti přisladíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu