Bílé zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 3 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 397.7 mg
- Vláknina 9349.8 mg
- Vitamín A 9349.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata na malé kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Na cibuli vložíme připravená rajčata a po krátkém osmahnutí přidáme zelí. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, zakapeme octem a dusíme doměkka. Hotové zelí podle chuti přisladíme.
-
3
Podáváme jako přílohu.