Tykev zapečená ve žloutkové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 441.2 mg
- Draslík 561.4 mg
- Vláknina 4623.2 mg
- Vitamín A 4623.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 145.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev nakrájíme na delší úzké proužky a povaříme je v osolené, mírně oslazené vodě. Ocedíme a necháme okapat.
-
2
Připravenou tykev urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a prohřejeme v troubě.
-
3
Po chvíli přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, povrch pokapeme zbylým máslem a dopečeme v troubě.