Špenátová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 94.6 mg
- Draslík 1439.2 mg
- Vláknina 3371 mg
- Vitamín A 3371 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté špenátové listy vložíme do malého množství osolené vody a povaříme. Měkký špenát přecedíme a po okapání nakrájíme na větší kousky.
-
2
Připravený špenát vložíme do vařícího vývaru, přidáme 30 g másla, rozšlehané vejce, pepř, muškát a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném ohni přihřejeme, až polévka zhoustne. Nakonec přidáme podle chuti sůl.
-
3
Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.