Sázená vejce (základní předpis)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 8 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 248.6 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme.
-
2
Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny.
-
3
Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme.