Mrkev s hráškem po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 185.1 mg
- Vláknina 13683 mg
- Vitamín A 13683 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do měkka. Ke konci dušení by měla být všechna tekutina odpařená.
-
2
Hrášek vsypeme do malého množství vařící osolené vody, podusíme do měkka.
-
3
Do dušené mrkve přidáme okapaný podušený hrášek, kečup, citronovou šťávu a cukr. Vše jen prohřejeme a podáváme.