Mrkev ve žloutkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 196.6 mg
- Draslík 16.4 mg
- Vláknina 10535 mg
- Vitamín A 10535 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina.
-
2
Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme.
-
3
Ihned podáváme.