Mangold se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mangold
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 570.6 mg
  • Vláknina 4821 mg
  • Vitamín A 4821 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vložíme je do osolené vařící vody a uvaříme do měkka.

  • 2

    Po okapání mangold upravíme na talířky, přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme ušlehanou smetanou a petrželkou.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu