Fenykl pečený se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 21.1 mg
- Draslík 440 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky.
-
2
Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.