Dušený fenykl v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 553 mg
- Vláknina 6682.8 mg
- Vitamín A 6682.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.
-
2
Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
-
3
Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.
-
4
Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.
-
5
Podáváme s noky nebo s rýží.