Červené fazole na slanině
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
- 600 g Fazole červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Cibule perlová
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Víno červené
- 0.5 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 11 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 1628 mg
- Vláknina 30780.8 mg
- Vitamín A 30780.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin.
-
2
V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu.