Normandské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 803.9 mg
  • Vláknina 11250.6 mg
  • Vitamín A 11250.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 789 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.

  • 3

    Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.

Komentáře k receptu