Normandské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 803.9 mg
- Vláknina 11250.6 mg
- Vitamín A 11250.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 789 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.
-
3
Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.