Kapr na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 49 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 217 mg
- Draslík 973 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme jej do nahřáté zapékací mísy, celého pokryjeme plátky slaniny a kolem rozložíme kousky másla.
-
2
Pečeme v silně vyhřáté troubě. Po několika minutách pečení, když se začne máslo škvířit, přilijeme víno a šťávou kapra poléváme - to opakujeme každých 5 minut.
-
3
Asi po 40 minutách pečení je kapr upečen dozlatova.