Cibulová polévka zapékaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 245.4 mg
- Vláknina 4696.5 mg
- Vitamín A 4696.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vínem a vodou. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Potom polévku procedíme, abychom oddělili cibuli od vývaru.
-
2
Na dno polévkové zapékací mísy klademe střídavě vrstvu opečené veky, vrstvu procezené cibule a vrstvu nastrouhaného sýru. Postup opakujeme. Nakonec nalijeme do mísy vývar a vše pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.
-
3
Polévku zapékáme v horké troubě asi 10 minut.