Cibulová polévka zapékaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Sýr Gouda 45%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Veka tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 245.4 mg
  • Vláknina 4696.5 mg
  • Vitamín A 4696.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vínem a vodou. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Potom polévku procedíme, abychom oddělili cibuli od vývaru.

  • 2

    Na dno polévkové zapékací mísy klademe střídavě vrstvu opečené veky, vrstvu procezené cibule a vrstvu nastrouhaného sýru. Postup opakujeme. Nakonec nalijeme do mísy vývar a vše pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.

  • 3

    Polévku zapékáme v horké troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu