Dušené fazole po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1860.3 mg
  • Vláknina 31791.2 mg
  • Vitamín A 31791.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme a potom je v mírně osolené vodě dusíme doměkka.

  • 2

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova a se vším kořením vmícháme do fazolí. Podle potřeby osolíme, dodusíme a ochutíme kečupem.

Komentáře k receptu