Kuřecí karí po bengálsku
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 6 stroužek Česnek
- 1 šálek Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 65 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 247.9 mg
- Draslík 714.7 mg
- Vláknina 2167.1 mg
- Vitamín A 2167.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu cibuli a česnek umeleme a přimícháme všechno koření. Vzniklou pastou potřeme omyté, naporcované kuře a chvíli necháme uležet.
-
2
Druhou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Vložíme porce kuřete a chvíli pražíme.
-
3
Potom kuře podlijeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme. Mírně podlijeme vodou a dopečeme ve vyhřáté troubě.