Vepřové maso na vejcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 340.1 mg
  • Draslík 526.9 mg
  • Vláknina 2129 mg
  • Vitamín A 2129 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu