Vepřové maso na vejcích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 340.1 mg
- Draslík 526.9 mg
- Vláknina 2129 mg
- Vitamín A 2129 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka.
-
2
Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.