Benátské plátky z platýse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 36 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 141.6 mg
- Draslík 1070.6 mg
- Vláknina 687.8 mg
- Vitamín A 687.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté rybí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Do pekáče dáme máslo, vložíme připravené plátky, obložíme je dílky rajčete, nasekanými šalotkami a nasekanou petrželkou. Pečeme pod poklicí asi 20 minut.
-
3
Porce rozdělíme na talíře, polijeme tatarskou omáčkou a ihned podáváme.