Žampionová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Bešamel
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 630 mg
  • Vláknina 5421 mg
  • Vitamín A 5421 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé žampiony očistíme, omyjeme a prolisujeme sítem. Získanou hmotu dáme na rozehřáté máslo a rychle podusíme. Přidáme sůl a citronovou šťávu.

  • 2

    Nakonec vše spojíme bešamelem, do kterého jsme vmíchali smetanu, sůl, pepř a špetku muškátu.

  • 3

    Podáváme na plátcích osmažené veky nebo jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu