Fumet de champignons - žampionový extrakt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 51 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 940 mg
- Vláknina 14400 mg
- Vitamín A 14400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony drobně nasekáme a dáme dusit na rozpuštěné máslo spolu se šťávou z jednoho citronu. Dusíme pod pokličkou.
-
2
Získanou šťávu oddělíme přes plátýnko.
-
3
Používáme ji do omáček ke zvýraznění chuti a k provonění.