Tykev zapečená s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 43 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 632.3 mg
- Vláknina 3877.3 mg
- Vitamín A 3877.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, drobně nakrájené maso, osolíme je a osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Očištěnou tykev nakrájíme na kolečka silná asi 3/4cm, osolíme je a obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. Smažíme na rozehřátém sádle.
-
3
Měkké maso a osmaženou tykev urovnáme ve vrstvách do pekáčku a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.