Sendvič ze svíčkové
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 600 g Hovězí svíčková
- 200 g Sýr Gouda 45%
- 8 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 6 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Olej stolní
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1272 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 101 g
- Sodík 1009 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 1925.4 mg
- Vláknina 8163.8 mg
- Vitamín A 8163.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté a odblaněné svíčkové nakrájíme slabší řezy, osolíme je a opepříme. Maso opečeme na oleji spolu s plátky slaniny a plátky žampionů.
-
2
Nasucho opečené chleby obložíme masem, které potřeme hořčicí, dále obložíme slaninou a žampiony, pokapeme worcesterem, posypeme nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. Vše přikryjeme plátkem sýru a druhým plátkem chleba. V rozpáleném grilu zapečeme dorůžova.
-
3
Podáváme s čerstvou zeleninou.