Sendvič ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1272 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 1009 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 1925.4 mg
  • Vláknina 8163.8 mg
  • Vitamín A 8163.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a odblaněné svíčkové nakrájíme slabší řezy, osolíme je a opepříme. Maso opečeme na oleji spolu s plátky slaniny a plátky žampionů.

  • 2

    Nasucho opečené chleby obložíme masem, které potřeme hořčicí, dále obložíme slaninou a žampiony, pokapeme worcesterem, posypeme nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. Vše přikryjeme plátkem sýru a druhým plátkem chleba. V rozpáleném grilu zapečeme dorůžova.

  • 3

    Podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu