Fiskkaggen - švédský gratin z ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 206.7 mg
  • Draslík 62.6 mg
  • Vláknina 600.5 mg
  • Vitamín A 600.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé uvaříme v osolené vodě, vykostíme a jemně nasekáme. Promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ, kopr, petrželku, žloutky a pevný sníh z bílků. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Směs rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v rozpálené troubě.

Komentáře k receptu