Fiskkaggen - švédský gratin z ryby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 206.7 mg
- Draslík 62.6 mg
- Vláknina 600.5 mg
- Vitamín A 600.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé uvaříme v osolené vodě, vykostíme a jemně nasekáme. Promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ, kopr, petrželku, žloutky a pevný sníh z bílků. Vše zlehka promícháme.
-
2
Směs rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v rozpálené troubě.