Nákyp ze strouhanky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Strouhanka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 424.4 mg
  • Vláknina 14739.7 mg
  • Vitamín A 14739.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme.

Komentáře k receptu