Nákyp ze strouhanky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 12 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 424.4 mg
- Vláknina 14739.7 mg
- Vitamín A 14739.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
-
2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě.
-
3
V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme.