Míchaná jablková žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 32 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 310.7 mg
- Draslík 395.4 mg
- Vláknina 8025 mg
- Vitamín A 8025 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.
-
2
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.
-
4
Upečenou žemlovku pocukrujeme.