Míchaná jablková žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové pražené
  • 40 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 310.7 mg
  • Draslík 395.4 mg
  • Vláknina 8025 mg
  • Vitamín A 8025 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.

  • 2

    Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.

  • 4

    Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu