Obložený květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 964.5 mg
- Vláknina 12597.8 mg
- Vitamín A 12597.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, uvaříme doměkka a rozebereme na růžičky. Pokapeme citronovou šťávou, opepříme a necháme proležet.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, pokapeme citronovou šťávou smíchanou se solí a cukrem a necháme proležet.
-
3
Rajčata urovnáme na talířky, pokapeme olejem, posypeme sekanou petrželkou a obložíme růžičkami květáku a nakládanými hříbky.