Skopové maso na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 75 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 221 mg
- Draslík 810.6 mg
- Vláknina 2642.6 mg
- Vitamín A 2642.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a osolíme.
-
2
Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme maso, podlijeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.
-
3
V kastrole připravíme světlou jíšku z nasucho opražené mouky a másla, zředíme ji šťávou z masa na hustší omáčku, přidáme utřený česnek, papriku, majoránku a nakonec měkké maso. Vše ještě chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami.