Lín po zbojnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1139 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 35 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 179 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 222.8 mg
- Vláknina 4962.8 mg
- Vitamín A 4962.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté líny na hřbetě nařízneme a do otvorů vložíme plátky jablka. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
Čtyři pláty alobalu potřeme olejem, rozložíme na ně líny, poklademe kolečky cibule, nudličkami slaniny, kostičkami jablek a petrželkou. Navrch každé porce dáme lžíci másla. Okraje alobalu dobře uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.
-
3
Pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.