Pórková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 26.6 mg
- Draslík 148.6 mg
- Vláknina 2443 mg
- Vitamín A 2443 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
-
2
Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
-
3
Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
-
4
Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.