Šunka dušená v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2170 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 132 g
- Sodík 11352 mg
- Bílkoviny 156 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 567 mg
- Draslík 3643.2 mg
- Vláknina 4468.4 mg
- Vitamín A 4468.4 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem.
-
2
Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
-
3
Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout.
-
4
Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou.