Mořský jazyk na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 544.2 mg
- Draslík 1217.6 mg
- Vláknina 2835.8 mg
- Vitamín A 2835.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
-
2
Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu.
-
3
Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne.
-
4
Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme.