Vepřová žebírka na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 stroužek Česnek
  • 5.5 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 8 polévková lžíce Olej stolní
  • 8 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4029 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 337 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 223 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1121 mg
  • Draslík 3297.1 mg
  • Vláknina 392 mg
  • Vitamín A 392 mg
  • Vitamín B6 5.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu z rajčatového protlaku, chilli omáčky, sójové omáčky, utřeného česneku a oleje - vše dobře promícháme.

  • 2

    Omytá žebírka vložíme do marinády a necháme do druhého dne v chladu.

  • 3

    Žebírka vložíme na gril a během grilování je potíráme opakovaně marinádou.

  • 4

    Když vyprýští šťáva, jsou žebírka hotová. Grilujeme celkem asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu