Jehněčí kýta na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 704.3 mg
- Vláknina 5401.5 mg
- Vitamín A 5401.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz.
-
2
Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev.
-
3
Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve.