Telecí mozeček s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Telecí mozek
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 3990 mg
  • Draslík 1347.9 mg
  • Vláknina 23298.4 mg
  • Vitamín A 23298.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné mozečky krátce povaříme v malém množství osolené vody s pepřem, octem a kroužky cibule. Mozečky vyjmeme, necháme okapat a upravíme je na nahřátou mísu.

  • 2

    Na pánvi zahřejeme máslo, až začne hnědnout. Přidáme lžičku octa, špetku bílého pepře, sůl a šťávu z půlky citronu. Vzniklou směsí mozečky přelijeme.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu