Husí játra dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 16 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 596.4 mg
- Draslík 1082 mg
- Vláknina 25 mg
- Vitamín A 25 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením.
-
2
Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut.
-
3
Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou.
-
4
Podáváme s dušenou rýží.