Husí játra dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Játra husí
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lanýž
  • 5 ks Šalotka
  • 1 šálek Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 596.4 mg
  • Draslík 1082 mg
  • Vláknina 25 mg
  • Vitamín A 25 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením.

  • 2

    Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut.

  • 3

    Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu