Pstruh smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 806.8 mg
  • Vláknina 5333.2 mg
  • Vitamín A 5333.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. U páteře je nařízneme a obalíme v mouce, vejci a ve strouhance.

  • 2

    Ryby smažíme v rozpáleném oleji asi 10 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 3

    Smažené pstruhy podáváme na horkých talířích na ubrousku. Pokrm posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu