Hovězí polévka s kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1491 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 819 mg
- Vláknina 1062.6 mg
- Vitamín A 1062.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
-
2
Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.
-
3
Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.
-
4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.