Hovězí polévka s noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1496 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 824.4 mg
- Vláknina 1062.6 mg
- Vitamín A 1062.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
-
2
Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce.
-
3
Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme.
-
4
Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání.