Zapražená bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 774.4 mg
  • Vláknina 9438 mg
  • Vitamín A 9438 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a ponecháme ji na teplém místě.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo namačkáme. Jíšku po částech zalijeme vývarem z brambor a mícháme na hustou omáčku. Vmícháme ji do brambor a dobře našleháme.

Komentáře k receptu