Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621.1 mg
- Vláknina 4399.8 mg
- Vitamín A 4399.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme salsu.
-
2
Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
-
3
Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
-
4
Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.
-
5
Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.
-
6
Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.
-
7
Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě
-
8
Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.